Üst Üste Dördüncü Yılda da Checkmarx Uygulama Güvenliği Test kategorisinde Gartner Magic Quadrant Lideri

4 06, 2021

Uygulama güvenliği testleri alanında dünya lideri Checkmarx, 1 Haziran 2021’de üst üste dördüncü kez Uygulama Güvenliği Testi alanında 2021 Gartner Magic Quadrant’ta Lider olarak konumlandığını duyurdu. Raporda Gartner, Checkmarx’ın vizyonunun eksiksiz olduğunu ve uygulama güvenliği testi (AST) pazarında yetkinliğinin takdirine dikkat çekiyor.

Rapor yazarı, “Piyasanın doğası değişti. Piyasaya geleneksel olarak statik, dinamik ve etkileşimli AppSec Test araçları odağından baktık. Bu tür araçlar bir AppSec programının omurgası olarak kalırken bu sürece, yazılım bileşen analizi (SCA), mobil testler, iş açısından kritik (örn: SAP, SalesForce) uygulama testi, API testi, kod olarak altyapı (IaC) taraması ve Konteyner taraması dahil olmak üzere bir dizi başka araç da katılmaktadır. Bu nedenle uygulama güvenliği ve bulut güvenliği arasındaki çizgiler giderek bulanıklaşıyor.” şeklinde yorum yapıyor.

“Modern yazılımlar; tescilli ve açık kaynak kodu, API’leri, Konteyner Teknolojisi ve daha niceleri ile tamamı arka planda çalışan çok sayıda bileşenden oluşan, inanılmaz derecede karmaşık yapılara dönüştü.” şeklinde konuşan Checkmarx CEO’su Emmanuel Benzaquen, konuşmasına şöyle devam etti. “Bu, daha dinamik uygulamalar yapılmasını sağlarken, kötü niyetli aktörlerin odaklandığı devasa bir saldırı yüzeyine de neden oldu. Checkmarx’ın çözümleri, geliştiricilerin her geliştirme aşamasında ve herhangi bir dağıtım ortamında yazılım riskinin tüm yönlerini hızlı ve kolay bir şekilde ele almalarını sağlamak için benzersiz bir şekilde tasarlanmıştır. Checkmarx’ın Gartner tarafından sürekli olarak tanınmasının, AST’ye yaklaşımımızı ve müşterilerimizin sürekli gelişen ihtiyaçlarını destekleme yetenegimizi güçlendirdiğine inanıyoruz.”

Checkmarx, kuruluşların geliştirmeyi yavaşlatmadan yazılımların güvenliğini ve kalitesini arttırabilmeleri için DevOps süreci boyunca otomatik güvenlik taraması ve testi yapmalarına yardımcı olma konusunda ön saflarda yer almaktadır. Checkmarx’ın - CxSAST, CxSCA, CxIAST, CxCodebashing ve kod olarak altyapı (IaC) yapılandırmamlarının statik analizi için yakın zamandan başlattığı açık kaynak projesi KICS’den oluşan- AST portföyü, geliştiricilerin tescilli kod, açık kaynak ve IaC dahil olmak üzere moden yazılımın tüm bileşenlerini tek bir panel aracılığıyla görünürlük kazanmaları ve güvenliğini sağlamaları için en kapsamlı seçenektir.

Şu anda dünya çapında 1.500’den fazla müşteri, daha güvenli yazılımlar oluşturmak ve dağıtmak için Checkmarx’a güveniyor. 1 Haziran 2021 itibarıyla, Gartner Peer Insights’ta paylaşılan Checkmarx müşteri geri bildirimleri şunları içeriyor:

Uygulama Güvenliği Testi için 2021 Gartner Magic Quadrant Raporunun ücretsiz bir kopyasını bizden talep edebilirsiniz. Checkmarx’a katma değer katmaktan gururluyuz.